Stadsvandringar med fokus på historia

I samarbete med Upplevelse.com
Stockholms län
Stockholm
2023-01-18
Tycker du om historia? I så fall kan en stadsvandring vara någonting för dig. Här finns 30 olika stadsvandringar. Finns i Stockholm och Västerås.

Historiska stadsvandringar i Stockholm och Västerås

Orter: Stockholm, Västerås

Lär dig något nytt om dina favoritstäder och upptäck deras praktfulla kvarter, vackra byggnader och fascinerande historia. Med 30 olika stadsvandringar att välja mellan, ledda av auktoriserade guider, är det en unik chans att fördjupa sig i Stockholms och Västerås spännande historia.

Viktig information att veta:

  • Vandringarna är för en person och genomförs tillsammans med andra i en grupp
  • Vandringarna är öppna för alla åldrar
  • Vandringarna är tillgängliga året om
  • Varje vandring tar ca 90 minuter

Några exempel på vandringar som erbjuds i Stockholm:

  1. Långholmen - En stadsvandring på Södermalm och Långholmen, där ni besöker Spinnhuset, Fyrkanten, Gröna huset och L.O Smiths sommarvilla.
  2. Skogskyrkogården - Besök ett världsarv och möt arkitekterna Gunnar Asplund och Sigurd Lewerentz och deras mästerverk i ett unikt landskapsrum.
  3. Ringvägen, repslagare och rännstensungar - En stadsvandring präglad av arbetarhistoria och tuffa levnadsvillkor kantad av fattigdom, barnadödlighet och pest.

Varje vandring erbjuder en unik chans att få en djupare förståelse för städernas historia och kultur.

Historiska stadsvandringar är en unik möjlighet att lära sig mer om de städer man bor i eller besöker. Det ger en chans att upptäcka nya platser och få en djupare förståelse för städernas historia och kultur.

Vandringarna leds av auktoriserade guider som har en djup kunskap om de platser de visar och är utbildade att presentera informationen på ett intressant och lättförståeligt sätt. Guiden kommer att berätta om platsernas historia, kultur och arkitektur, samt ge intressanta detaljer och anekdoter.

I Stockholm finns det 30 olika stadsvandringar att välja mellan, allt från vandringar genom gamla stadsdelar som Långholmen och Skogskyrkogården till vandringar som fokuserar på arbetarhistoria och tuffa levnadsvillkor som Ringvägen, repslagare och rännstensungar. Varje vandring erbjuder en unik upplevelse och ger en möjlighet att lära sig något nytt om städerna.

Vandringarna är öppna för alla åldrar och är tillgängliga året om. Varje vandring tar ungefär 90 minuter och genomförs tillsammans med andra i en grupp. Det ger en chans att träffa nya människor och byta erfarenheter och tankar med andra deltagare. Så om du bor i Stockholm eller Västerås eller planerar ett besök i dessa vackra städer, boka din plats på en historisk stadsvandring idag och upplev en oförglömlig upplevelse!

Kultur
200 kr
Beställ