Sofiero Slottsträdgård - guidning och middag för två

 
Skåne län
Helsingborg
2023-02-21
En guidad tur i Slottsträdgården med en kunnig guide ger dig möjligheten att uppleva Sofieros underbara trädgårdar och rabatter på nära håll. Vandringen anpassas efter årstid så att du får uppleva det allra vackraste Sofiero har att erbjuda.

En oförglömlig dag på Sofiero Slottsträdgård – upptäck historiens vingslag i rosendoft och blomsterskrud

Sofiero Slottsträdgård, belägen vid den skimrande Öresundskusten, är en av de mest besökta trädgårdarna i Sverige. Trädgården grundades som kunglig sommartillflykt redan 1865 av Kronprinsessans Margareta och Gustav VI Adolf. Sedan dess har Sofiero varit platsen för kungliga somrar för många kungligheter. Idag arbetar Sofieros trädgårdsdesigner efter ursprungliga ritningar i kombination med experimentlusta som har funnits med genom alla tider.

Promenaden berättar om livet på Sofiero under den kungliga tiden samtidigt som du får uppleva det bästa med park och trädgård som det ser ut idag. Utsikten över Öresund och Kronborgs slott gör också promenaden till en magisk upplevelse.

Här kommer en lista med sju punkter om Sofiero Slottsträdgård:

  • Sofiero Slottsträdgård är belägen i Helsingborg, Skåne och har varit en populär turistdestination sedan 1905.
  • Slottsträdgården anlades 1865 som en kunglig sommartillflykt av Gustav VI Adolf och hans hustru kronprinsessan Margareta.
  • Idag är Sofiero en av de mest berömda trädgårdarna i Sverige och innehåller över 10 000 olika arter av växter, inklusive rosor, dahlior och perenner.
  • Trädgården är känd för sin vackra rosendal, som innehåller över 5000 rosenbuskar och är en av Europas största samlingar av moderna rosor.
  • På Sofiero kan du besöka Orangeriet, som en gång i tiden användes för att förvara exotiska växter under vinterhalvåret, men som numera är en restaurang som serverar mat och dryck med lokala råvaror.
  • Förutom trädgården kan du besöka slottet som idag fungerar som ett museum med utställningar om Sofieros historia, kungafamiljens sommarliv och mycket mer.
  • Sofiero erbjuder också en mängd olika evenemang och aktiviteter under året, inklusive trädgårdsfestivaler, konserter, teater och yoga i trädgården.

Efter den guidade vandringen kan du njuta av en ljuvlig middag i Orangeriet. Orangeriet är beläget i trädgården och erbjuder en unik upplevelse att njuta av god mat medan du tittar ut över den fantastiska trädgården.

Om du vill utforska trädgården mer på egen hand, är du välkommen att stanna kvar efter middagen och utforska trädgården. Under sommaren arrangeras olika evenemang i trädgården, så det finns alltid något att uppleva.

Middag för två

Sofiero Slottsträdgård med middag för två är en upplevelse för alla sinnen. Kläder efter väder är viktigt eftersom du spenderar mycket tid utomhus. Upplevelsen gäller för två personer och utförs tillsammans med andra i en grupp. Deltagare rekommenderas att avsätta minst 2 timmar för upplevelsen, men det är också rekommenderat att stanna kvar efter och utforska trädgården på egen hand.

Sammanfattningsvis är Sofiero Slottsträdgård en plats där du kan upptäcka historiens vingslag i rosendoft och blomsterskrud. Det är en fantastisk möjlighet att uppleva en av Sveriges vackraste trädgårdar och känna den kungliga historiens närvaro.

Kultur
1 090 kr
Beställ