Prova på olivolja för två i Stockholm

I samarbete med Greatdays
Stockholms län
Stockholm
2023-01-16
Under provningen kommer du att prova olika sorters olivolja tillsammans med ett glas prosecco eller ett alkoholfritt alternativ och tilltugg som oliver och bröd.

Olivoljeprovning - En smakupplevelse för två

Olivolja är mer än bara ett matfett, det är en kryddning som ger en unik smakupplevelse till all mat, speciellt medelhavsmaten. En fin olivolja är aromrik, fruktig, med en fin fyllighet och syrlighet. Denna provning är en unik chans att öppna dina sinnen för olika smaker och lära dig mer om olivolja.

Du kommer också att lära dig mer om hur olivoljor skiljer sig åt mellan länderna och varför det är viktigt att ha fler än en olja hemma.

Italiensk olivolja - Den ultimata smakupplevelsen

Italienska olivoljor är kända för sin unika smak och kvalitet. Under provningen kommer du att få uppleva detta själv och förstå varför italienska olivoljor är så eftertraktade.

Tillgängliga orter och tidpunkter:

 • Stockholm
 • Året runt på utvalda datum, med provningar cirka en gång per månad. Provningstillfällena infaller på vardagskvällar eller helger.

Bra att veta:

 • Var vänlig och undvik parfym och andra starka dofter vid provningen för att inte störa lukt- och smaksinnet för dig och dina medprovare.
 • Varaktighet: Cirka 1,5 timme
 • Antal deltagare: För två personer. Provningen sker i grupp med andra.

Lista över oljor du kommer att prova:

 • Spanien: Koroneiki olja
 • Grekland: Manaki olja
 • Italien: Frantoio olja
 • Tyskland: Hojiblanca olja
 • Chile: Arbequina olja
 • Sydafrika: Leccino olja
 • USA: California Mission olja

Att prova olika olivoljor är ett utmärkt sätt att lära sig mer om dessa värdefulla produkter och hur man kan använda dem i matlagningen. Olivolja är inte bara en viktig ingrediens i medelhavsköket, utan det är också en viktig del av en hälsosam kost.

Oliver och olivolja har använts i århundraden av människor i Medelhavsområdet för att förbättra hälsan och hålla sig friska. Olivextrakt, som finns i olivolja, har visat sig ha antioxidantegenskaper och kan hjälpa till att skydda cellerna från skador. Olivolja är också rik på monosaturaterade fetter, som kan hjälpa till att sänka kolesterolet och minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar.

Provningen kommer att ge dig en möjlighet att lära dig mer om olivolja och hur det skiljer sig åt mellan olika producenter och regioner. Du kommer att få smaka på olika oljor och lära dig mer om deras unika smaker och dofter. Du kommer också att få lära dig mer om hur oljorna produceras och vilken typ av olivträd som används för att skapa oljan.

Efter provningen kommer du att ha en bättre förståelse för olivolja och hur det kan användas i matlagningen. Du kommer också att ha en bättre förståelse för hur olivolja kan bidra till en hälsosam kost och hur det kan hjälpa till att skydda hälsan.

Så om du är intresserad av att lära dig mer om olivolja och hur det kan användas i matlagningen, boka din plats på en olivoljeprovning idag. Du kommer inte att bli besviken!

Mat och dryck
795 kr
Beställ