Mordgåta i Gamla Stan

I samarbete med Upplevelse.com
Stockholms län
Stockholm
2023-01-17
Visst är det spännande med gåtor och mysterier? Här får du lösa en mordgåta i Gamla Stan, ett fiktivt mord.

Mordgåta i Gamla Stan" är en unik och spännande aktivitet som tar dig tillbaka i tiden till Stockholm Gamla Stan, där du får lösa en mordgåta baserad på verkliga historiska händelser. Tillsammans med vänner och familj kommer du att samla in ledtrådar och försöka knäcka nöten för att lösa mordet.

Lös mordet vid Riksdagshuset

Mordgåtor och mördarmysterier är en kul och spännande aktivitet att göra tillsammans med vänner och familj. Med en mordgåta i hand tar ni er runt Gamla Stan, samlar in ledtrådar och försöker knäcka nöten tillsammans.

Val av Mordgåta

Ni väljer mellan två olika mordgåtor: Mordet vid Kungliga Slottet och Mordet vid Riksdagshuset. Båda mordgåtorna är inspirerade och baserade på verkliga händelser från sent 1800-tal.

Mordet vid Kungliga Slottet: Året är 1966, och det har begåtts ett bestialiskt mord. Nu är det er uppgift som utredningsledare att ta reda på vem som utfört dådet och är den skyldige. Jakten på mördaren kommer ta er runt om i Gamla Stans historiska omgivningar, medan ni löser ledtrådar och uppgifter som leder er mot lösningen!

Mordet vid Riksdagshuset: En välbärgad och förmögen man har spårlöst försvunnit i Gamla Stan och nu är det er uppgift som ansvariga utredare att ta reda på sanningen runt detta avskyvärda och bestialiska brott.

Ledtrådar och uppgifter:

För att lösa mordgåten kommer ni att få samla in ledtrådar och lösa uppgifter som leder er närmare och närmare en lösning. Detta kommer att kräva lite tänkande och samarbete för att kunna lösa fallet.

Detaljer om Upplevelsen:

  • Lös en mordgåta baserad på verkliga historiska händelser
  • Ta er runt vackra Gamla Stan och samla in ledtrådar
  • Perfekt aktivitet att göra tillsammans med vänner och familj

Viktigt att veta:

  • Upplevelsen genomförs i grupper på max fyra personer
  • Från 8 år
  • Året om
  • Varaktighet: 1,5-2 timmar

Förberedelser

Ni hämtar upp ett kuvert innehållande mordmysteriet, som ni öppnar upp vid antingen Riksdagshuset eller Kungliga Slottet i Gamla Stan. Ni kommer under spelets gång behöva lösa spännande uppgifter som leder er närmare och närmare en lösning. Samtidigt upplever ni fantastiska Stockholm och Gamla Stan och känner dess historiska vingslag.

Viktig information

Upplevelsen äger rum utomhus och promenaden är totalt 1,5-2 km, så kläder efter väder och sköna skor är att föredra. Upplevelsen finns tillgänglig året om och varaktigheten är ca 1,5-2 timmar.

Följande orter:

Upplevelsen finns tillgänglig i Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås, Örebro, Linköping, Helsingborg, Jönköping, Gävle, Sundsvall, Köpenhamn och Oslo.

Mystik
449 kr
Beställ