Matvandring Göteborg

I samarbete med Greatdays
Västra Götalands län
Göteborg
2023-01-15
Detta är en upplevelse för alla sinnen och tilltalar alla med intresse för Göteborgs matkultur. Matvandringen är tillgänglig året runt på utvalda datum, så se till att boka i tid för att säkerställa din plats.

Upptäck Göteborgs matkultur med en Matvandring

Göteborg är en stad med en rik matkultur och en lång historia av gastronomi. För att uppleva detta på ett unikt sätt, bör du delta i en matvandring genom stadens centrum. På denna vandring kommer du att bli guidad genom Göteborgs historia och matkultur, och få chansen att smaka på några av de fantastiska delikatesserna som finns i området.

Historier och fakta om Göteborgs matkultur

På matvandringen kommer du att få höra spännande historier och intressanta fakta om Göteborgs matkultur. Du kommer att få ta del av en blandad kompott av information som sträcker sig från stadens grundande till nutid. Detta ger dig en unik inblick i Göteborgs matvärld och dess utveckling genom åren.

Smaka på Göteborgs delikatesser

En av höjdpunkterna på matvandringen är möjligheten att smaka på några av de fantastiska delikatesser som finns i Göteborgstrakten. Det kan vara allt från lokalt producerade ostar och charkuterier till hemlagade sötsaker och bakverk. Dessa provsmakningar är ungefär som en större förrätt, och det är därför det passar perfekt att efter vandringen gå vidare för en middag på någon av Göteborgs fantastiska restauranger.

Tillgängliga orter och tider

Matvandringen är tillgänglig i Göteborg året runt på utvalda datum. Vandringen sker cirka en gång per månad, oftast på veckodagar men någon enstaka helg kan förekomma. Varaktigheten är cirka två timmar och vandringen utförs i grupp med andra deltagare.

Lista: Bra att veta inför matvandringen

  • Vandringen ingår guide, provsmakning av delikatesser från Göteborgstrakten (totalt som en större förrätt).
  • Varaktigheten är cirka två timmar.
  • Antalet deltagare är för en person.
  • Efter vandringen är det perfekt att gå vidare för en middag på någon av Göteborgs fantastiska restauranger.

Slutsats

En matvandring i Göteborg är ett unikt sätt att upptäcka stadens matkultur och historia. Du kommer att få höra spännande historier och intressanta fakta om Göteborgs matvärld, samt få chansen att smaka på några av de fantastiska delikatesserna som finns i området. Efter vandringen kan du fortsätta din upplevelse av Göteborgs matkultur genom att besöka en av stadens fantastiska restauranger.

Mat och dryck
360 kr
Beställ