Lakritsprovning

I samarbete med Upplevelse.com
Stockholms län
Vaxholm
2023-01-17
Prova på lakrits i alla former och smaker. Det här är verkligen en upplevelse för dig som älskar lakrits.

Lakrits - Det svarta guldet

Vaxholm är känt för sina vackra omgivningar och charmiga atmosfär, men det är inte det enda som erbjuds i denna pittoreska stad. Nu har du chansen att uppleva det svarta guldet på en provning av lakrits i olika former och smaker.

Lakritsens historia och framställning

Under provningen får du lära dig mer om lakritsens historia och hur det tillverkas. Du kommer att få höra intressanta fakta och berättelser om dess bakgrund och kuriosa. Du kommer att få en möjlighet att prova smaker från olika länder och kvaliteter, inklusive rålakrits, sött, salt, supersalt och choklad med lakrits.

Provningen

Provningen äger rum online och är öppen för alla åldrar. Det är en möjlighet att testa lakrits i en grupp med andra lakritsälskare. Varaktigheten är ungefär 1,5 timmar.

Sött eller salt

Lakrits är något som delar befolkningen. Antingen älskar man det eller ogillar det. För oss som älskar lakrits finns det inget härligare än att få prova olika sorter och hitta sin favorit bland det söta och det salta. På Waxholm choklads lakritsprovning får du chansen att prova dig fram till din favorit.

Under lakritsprovningen i Vaxholm kommer ni att få prova en mängd olika varianter av det svarta guldet. Deltagarna kommer att få smaka på en rad olika sorter från olika länder och kvaliteter, inklusive:

  • Rålakrits: En stark och intensiv smak som är helt annorlunda jämfört med den vanliga lakrits som vi är vana vid.

  • Sött: En klassisk smak av lakrits som är söt och mjuk. Perfekt för den som gillar det söta.

  • Salt: En smak av lakrits med en kraftfull och salt smak. Perfekt för den som gillar en stark och intensiv smak.

  • Supersalt: En smak av lakrits med en ännu mer kraftfull och salt smak än den vanliga saltlakritsen. Inte för den som är känslig för salt.

  • Choklad med lakrits: En unik kombination av lakrits och choklad, en smak som definitivt är värt att prova.

Under provningen kommer ni också att få lära er lite om lakritsens historia och hur den tillverkas. Ni kommer också att få höra om olika kuriosa och fakta om lakrits, som att det användes som medicin i antikens Grekland och Egypten.

Viktig information

Det är viktigt att notera att provningen genomförs online, så det är viktigt att ha en stabil internetanslutning för att kunna delta. Deltagarna kommer också behöva skaffa en egen provningskit, som innehåller lakritsproverna. Även om provningen är för alla åldrar, är det viktigt att vara medveten om att vissa smaker kan vara starka och kan inte passa för alla.

Mat och dryck
345 kr
Beställ