Klassiska Kanalresan - en person

I samarbete med Upplevelse.com
Västra Götalands län
Göteborg
2023-01-08
Under resan kommer du att göra flera olika utflykter, såsom att besöka historiskt eller kulturellt intressanta platser längs vattenvägen.

Klassiska Kanalresan - Upplev Svensk historia på vattenvägen

Orter: Stockholm

Klassiska Kanalresan är en unik möjlighet att uppleva Sverige på vattenvägen med M/S Juno, världens äldsta registrerade passagerarfartyg med hytter. Resan mellan Göteborg och Stockholm har upprätthållits sedan rederiet grundades 1869 och erbjuder en chans att färdas längs en historisk resrutt och njuta av det svenska landskapet.

Viktig information att veta:

  • Resan är för en person och genomförs tillsammans med andra i en grupp
  • Resan är öppen för personer från 7 år
  • Resan är tillgänglig under perioden Maj - Augusti
  • Resan tar 4 dagar

Vad du kommer att göra:

Detta är en njutningsfylld resa där vägen är viktigare än målet, och minst lika vacker. Emellanåt gör vi strandhugg, då tillfälle ges att besöka historiskt eller kulturellt intressanta platser längs vår vackra vattenväg. Du väljer alltid själv om du föredrar en guidad tur på land eller att i godan ro avnjuta en drink på akterdäck. Samtliga måltider ingår i priset och serveras i den elegant uppdukade matsalen.

Resan erbjuder en möjlighet att uppleva: -Tillhättans imponerande slusstrappa och kanalmuseum -Sveriges minsta färja Lina i Töreboda -Forsvik med kanalens äldsta sluss från 1813 -Karlsborgs Fästning -Göta kanals huvudstad Motala -Vreta klosterruin och kyrka -Birka Vikingastaden - Sveriges första stad

Hytterna ombord på Rederi AB Göta Kanals fartyg är smakfullt inredda med detaljer i mässing och vackra textilier. Hytterna är små och ger en känsla av hur man reste förr i tiden. De flesta av hytterna har våningssäng och är belägna ovanför vattenlinjen. Väljer man att bo på shelter- och bryggdäck har man tillgång till hytten direkt från däcket.

Denna resa är perfekt för en weekend eller övernattning, och passar även som present till personer som fyller 40, 50 eller 60 år. Det är också en bra upplevelse för par som vill fira sitt guldbröllop eller för personer som är intresserade av kultur och livsstil.

Resan passar också bra för personer som är intresserade av vatten och sjö samt för personer som söker paketupplevelser och upplevelseresor under sommaren.

Så oavsett om du är historieintresserad, naturelskare eller bara vill ha en unik upplevelse, boka din plats på Klassiska Kanalresan idag och upplev en oförglömlig resa genom Sverige på vattenvägen!

På vattnet
23 350 kr
Beställ