Fladdermussafari

I samarbete med Upplevelse.com
Skåne län
Hässleholm
2023-01-18
Vad gör man i Hässleholm? Jo, man kan leta efter fladdermöss. Det är ett otroligt spännande djur som funnits på jorden väldigt länge..

Fladdermussafari – Upptäck en dold värld

Hässleholm erbjuder en unik möjlighet att bekanta dig med ett av Sveriges mest intressanta och ljusskygga djur – fladdermössen. Med 15 olika arter finns det mycket att upptäcka i Hovdala, och nu får du chansen att göra just det.

En annorlunda naturupplevelse

Fladdermussafari är en annorlunda naturupplevelse som ger en unik inblick i fladdermössens värld. Med hjälp av fladdermusdetektorer och ficklampor försöker vi kika in i det dolda och spännande livet hos fladdermössen. Vad är det med Hovdalas landskap som gör att så många olika sorters fladdermusarter trivs där?

Utbildad och erfaren guide

Safarin leds av en utbildad och erfaren naturguide som introducerar gruppen för fladdermössen och det vackra skymningslandskapet. Guiden har ett stort engagemang för fladdermössen och delar med sig av sin kunskap och erfarenhet.

Det viktigaste att veta

Fladdermussafari är för en person och utförs tillsammans med andra i grupp. Upplevelsen är för alla åldrar.

Flera av fladdermusarnas arter är trädlevande och kan därför svåra att upptäcka. Men under safarin kommer ni att få lära er om deras livscykel, beteende och ekologiska betydelse. Ni kommer också att få möjlighet att se fladdermössen på nära håll, när de flyger omkring under kvällen.

Här är en lista med saker att se fram emot under fladdermussafarin:

  • Lär dig om olika fladdermusarter och deras livsmiljö
  • Upptäck det spännande skymningslandskapet i Hovdala
  • Använd fladdermusdetektorer och ficklampor för att kika in i fladdermössens värld
  • Få unika möten med inhemska fladdermössar som många aldrig sett
  • Lär dig om fladdermössens betydelse för ekosystemet och deras hotade status
  • Njut av en annorlunda naturupplevelse utöver det vanliga
  • Få chansen att se fladdermössen i verkligheten med hjälp av en utbildad guide.

En annan viktig aspekt av fladdermussafarin är att få lära sig om hoten mot fladdermuspopulationerna, och hur man kan bidra till att skydda dessa fascinerande djur. Naturguiden kommer att berätta om olika metoder för att skydda och bevara fladdermusarter, inklusive hur man kan skapa ett fladdermusvänligt hem.

För att få ut mesta möjliga av upplevelsen, rekommenderar vi att ni tar med er bekväma kläder och skor, samt en ficklampa eller headlamp. Kanske viktigast av allt, öppna sinnena för att uppleva det spännande och okända världen av fladdermöss.

Safarin är ett unikt tillfälle att lära sig mer om dessa hemliga djur, samtidigt som ni får en minnesvärd naturupplevelse.

Djur och natur
200 kr
Beställ