Båtutflykt till Skokloster Slott - Håbo

I samarbete med Upplevelse.com
Jönköpings län
Habo
2023-01-12
Upplevelsen är lämplig för en person och är tillgänglig under sommarmånaderna, juli till augusti. Varaktigheten för upplevelsen är 8 timmar och 45 minuter. Båtresan är guidad och guidningen erbjuds på 10 olika språk. Det finns möjlighet att köpa fika ombord på båten. Båtturen är lämplig för alla åldrar.

Upplev Sveriges historia på Skokloster Slott"

Skokloster Slott är ett av Europas mäktigaste barockslott och en plats fylld med historia och kultur. Nu har du möjlighet att uppleva detta unika monument på nära håll genom en naturskön båttur på Mälaren och en vandring på slottet.

Resa tillbaka i tiden

På Skokloster Slott får du se unika konsthantverk och barockmöbler från 1600-talet, samtidigt som du får en inblick i den svenska stormaktstiden. Slottet är det största privatpalats som någonsin byggts i Sverige och det är en plats fylld med imponerande arkitektur och historia.

Naturskön båttur på Mälaren

Båtturen tur och retur över Mälaren är en upplevelse i sig, med vacker natur och lugnande vatten. Njut av den natursköna resan och låt dig transporteras till en annan tid när du kliver iland vid Skokloster Slott.

Viktig information

Upplevelsen är för en person och tillgänglig under juli-augusti.

Det är ett av de mest imponerande privata palats som byggts i Sverige och är känt för sin unika arkitektur och konsthantverk. Under den guidade turen får du se imponerande barockmöbler, kristallkronor och annat unikt konstverk på nära håll.

Ett av höjdpunkterna är den imponerande biblioteket, som rymmer över 18 000 volymer, inklusive en unik samling av 1500-talets incunablar. Slottet är också känt för sin välbevarade trädgård, som är en av de mest välbevarade barockträdgårdarna i Europa.

Efter den guidade turen får du möjlighet att utforska slottet och trädgården på egen hand. När tiden är inne, går båten tillbaka till Stockholm eller Uppsala, med minnen av en unik historisk upplevelse och naturskön båttur.

Lista:

  • Upplev det största privatpalats som byggts i Sverige
  • Se unika konsthantverk och barockmöbler på nära håll
  • Njut av båtresan tur och retur på Mälaren
På vattnet
225 kr
Beställ