Afternoon tea for one - Stockholm

I samarbete med Greatdays
Stockholms län
Stockholm
2023-01-15
En afternoon tea är den ultimata lyxen för att belöna sig själv efter en lång dag eller en hektisk vecka. Stockholm erbjuder många valmöjligheter för att njuta av denna traditionella engelska ritual och det finns många ställen att välja mellan.

Den ultimata lyxen: Afternoon Tea för en

Efter en lång dag i staden, en hektisk vecka eller för ett avslappnat möte finns det inget bättre än att unna sig en lyxig afternoon tea. Denna traditionella engelska ritual, där man njuter av te, smårätter och bakverk, är ett utmärkt sätt att koppla av och belöna sig själv.

Bästa ställena för Afternoon Tea i Stockholm

Stockholm erbjuder många valmöjligheter när det gäller att njuta av en afternoon tea. Här är några av de bästa ställena att besöka:

  • Tehuset i Gamla Stan: Bland de vindlande och myllrande gränderna i Gamla Stan i Stockholm finner man också en oas av lugn på detta modernt tehus. Här kan du koppla av i mysiga lokaler och njuta av utsökta och noga utvalda teer. Välj mellan den engelska eller den franska menyn:

  • Engelska menyn: Fyra engelska snittar samt två scones med marmelad & clotted cream

  • Franska menyn: Ett fat med franska delikatesser: laxpaté med rökt lax och forellrom, lantpaté med cornichons samt camembert- och roquefortost med confit. Serveras med brioche och smör. Avslutningsvis bjuds ni på varsin valfri dessert från kolonialvagnen. Vad sägs om en maffig citronmarängpaj, passionscheesecake eller riktig engelsk fruktkaka som avrundning?

  • Sundsta i Norrtälje: I Sundsta strax utanför Norrtälje bjuds ni på varsitt glas sprudlande bubbel och en härlig afternoon tea med scones, hemlagad marmelad, smör, grönsaker, ost och fika. Allt som serveras är tillagat med mycket kärlek och på lokalproducerade råvaror.

Tips för den perfekta Afternoon Tea-upplevelsen

  • Välj rätt te: Det finns ett brett utbud av teer att välja mellan, så se till att välja en som passar dina smaklökar. Fråga gärna personalen om råd om du är osäker.

  • Var inte rädd för att fråga om du har allergier eller specialkost: Många ställen erbjuder specialmenyer för personer med allergier eller specialkost.

  • Var inte rädd för att fråga om du vill ha mer av nåt: Det är helt normalt att vilja ha mer av en viss rätt eller te. Fråga gärna personalen om mer av det du tycker om.

  • Unna dig ett glas bubbel: Många ställen erbjuder möjligheten att bjuda på ett glas bubbel till din afternoon tea. Det är den ultimata lyxen och gör upplevelsen ännu mer speciell.

  • Var tidig: Många ställen för afternoon tea är populära och det kan vara svårt att få bord om man inte bokar i tid. Se till att boka i förväg för att säkerställa att du får den tid och plats du önskar.

Slutsats

Var inte rädd för att fråga personalen om du har allergier eller specialkost och unna dig gärna ett glas bubbel för den ultimata upplevelsen. Bokning i tid är också viktigt för att säkerställa att du får den tid och plats du önskar. Njut av din afternoon tea och koppla av i lyxen.

Mat och dryck
295 kr
Beställ